PARCOURS

In 2017 vond de start en finish plaats vanaf de historische Hoeve Libeek.

Parcoursomschrijving fietsers

De start is op de binnenplaats van Hoeve Libeek en buiten de poorten ga je meteen naar rechts richting Mesch. Bij de driesprong rechtsaf de afdaling Moerslag, aan het einde van deze weg sla je rechtsaf om richting de eerste klim van het rondje te gaan. De Bukel met 11% is meteen een zware. Sla bovenaan bij de kerk weer rechtsaf richting Mesch/Noorbeek, langs de parkeerplaats (een eerste tussenstop) rechtdoor op de Langsteeg. Na een paar kilometer linksaf richting Banholt. Dan komt de tweede klim de Banholtergrubbe. 7% lijkt niet veel maar voordat je boven bent heb je een paar zweetdruppeltjes gelaten. Bij het binnenrijden van Banholt rechts aanhouden richting Bergstraat. Voor de kerk rechts aanhouden (pleisterplaats) en vervolgens meteen weer rechts, sla dan na ongeveer 100 meter linksaf (smalle weg) in de richting van Bergenhuizen. Vervolg deze weg helemaal tot het einde en sla dan linksaf. Je draait nu om een manege heen. Hou hierna rechts aan en daal de Brikkenstraat af. Let op: dit is een pittige afdaling. Sla op het einde van de weg rechtsaf en beklim het Mheerelindje, dit is de zwaarste van de 5 beklimmingen (12%). De weg volg je tot binnenrijden Mheer. Ga rechtdoor de Huisberg/Duijvenstraat op. Ook deze is pittig (11%), ook al omdat hij kort volgt na het Mheerelindje. Bovenaan links aanhouden en na ongeveer 250 meter sla je bij de waterput linksaf de Rondelenstraat op richting Libeek. In de verte kun je de hoeve al zien liggen en kun je je opmaken voor rondje 2, 3, 4 en 5! Het rondje voor de fietsers is 12,5 km. Na vijf rondjes heb je ca. 1000 hoogtemeters overwonnen.

Keuze uit twee wandellussen
Als organisatie hebben we er dit jaar voor gekozen om twee lussen van ieder circa 7,5 kilometer voor de wandelaars uit te zetten. Beide lussen keren terug bij het startpunt Hoeve Libeek, waardoor de beide lussen ook makkelijker aan elkaar verbonden kunnen worden. 

De eerste lus brengt de wandelaars in het Savelsbos. Na de start bij Hoeve Libeek wordt achterlangs het gehucht Libeek gelopen. Na een onverharde afdaling bij Moerslag steken we ongeveer ter hoogte van Camping de Bosrand de doorgaande weg tussen Sint Geertruid en Eijsden over om vervolgens via een smal maar zeer mooi bospad het Savelsbos te betreden. Na het Savelsbos wordt de weg richting Sint Geertruid vervolgd alwaar links en rechts genoten kan worden van de diverse appelgaarden als van de vergezichten richting Gronsveld en het Maasdal. Vanuit Sint Geertruid keert de route terug naar Libeek om de eerste lus te eindigen bij Hoeve Libeek.
 
Bij de tweede lus lopen de wandelaars richting Mheer om vervolgens nabij de kerk onverhard hun weg in het bos te vervolgen. Na een afdaling met mooi uitzicht richting Mheer en Bergenhuizen zullen we de weg tussen Mheer en Banholt even oversteken om achter Banholt langs richting Banholtergrubbe te lopen. Via een klein stukje bebouwde kom van Banholt komen we “Op de Hei” waar een schitterend vergezicht richting Sint Geertruid en Maastricht de wandelaars wordt voorgeschoteld. Na een fikse maar verharde afdaling keren de wandelaars bij de eerste lus via de Heerkuil weer terug in Libeek.

Faciliteiten

Op de route zijn medische teams van de stichting MOS aanwezig voor eventuele calamiteiten. Ook is er een materiaalteam de hele tijd op het parcours en route. Langs de route zijn naast de pleisterplaatsen ook nog horecagelegenheden.

Five 4 Five rondje


Kaartje van parcoursWandel- en loop parcours
Navigatie bestand downloaden

    Five 4 Five GDB fiets parcours (Garmin)

    Five 4 Five GPX fiets parcours

 

Verblijf in Eijsden/Margraten
Wilt u er een compleet weekend in het Heuvelland van maken dan kan dat. De hotels en pensions staan voor u klaar. Op de website Heuvelland Hotels of de VVV Zuid-Limburg vindt u alle mogelijkheden.