Ik heb het gered!

Samen met haar familie en beste vriendin wandelde ze over de finish. “Het was geweldig! Ik was zo ontzettend blij. Ik heb het gered. Met jullie om mij heen!” Dat gevoel overheerste bij Mechteld Roovers, nadat ze had meegedaan aan de wandeltocht van Five 4 Five. Hiermee doelde ze niet alleen op de wandeltocht, maar ook op een hele zware periode. Twee jaar was ze ziek en onderging ze talloze operaties en nog veel meer nare momenten. Ze is petite, maar ze straalt kracht uit en een enorme levenslust!

Mechteld Roovers vroeg familieleden, vrienden en bekenden om haar wandeltocht te sponsoren. “Ik heb mensen zo zorgvuldig mogelijk aangeschreven. Research is zo essentieel. Ik was heel gemotiveerd. Iedereen wist dat ik ziek was geweest en besefte de duidelijke link ‘he, Mechteld kan dit weer, ze kan kennelijk die uitdaging aan om 14 km te lopen.’ Nou, dat vonden ze zo bijzonder, dat ze wilden sponsoren.” Binnen vier weken lukte het haar om 4.500 euro op te halen.”

Deelnemende fietsers, wandelaars en hardlopers komen elkaar diverse malen tegen tijdens de tocht. “Iedereen begroet elkaar hartelijk en moedigt elkaar aan. De fietstocht is heel pittig, een enorme inspanning! Dat doe je niet ongetraind.” Fietsers kunnen vijfmaal dezelfde route fietsen en beklimmen een paar heel pittige heuvels. Deze route, die met zorg is uitgezet door de organisatie die ook de Amstel Gold Race uitzet, zou je als oefenparcours kunnen gebruiken voor tochten in buitenlands gebergte. “Je kunt er een topprestatie neerzetten. En terwijl je familie en vrienden langs de kant staan om je aan te moedigen, kun je bovendien een bijdrage leveren aan het goede doel. Je hoeft helemaal niet naar het buitenland, om daar een pittige berg op te fietsen om geld bij elkaar te fietsen voor research. Het kan ook gewoon hier, in Limburg. ”

“Voor mij was deelnemen aan Five 4 Five ook een soort ‘afwerpmoment’, een afsluiting. Samen met de mensen die mij zo gesteund hebben.” Ook dit jaar liepen weer artsen en onderzoekers mee, die straks met de geworven fondsen aan de slag mogen. Sommigen zelfs met hun hele gezin. “Dat vind ik geweldig! Ik zou iedereen erin willen enthousiasmeren om deel te nemen en de sfeer te proeven. En al haak je af na vijf km, dat is helemaal niet erg. Het is helemaal geen prestatietocht, dat is helemaal niet essentieel! Maar het is natuurlijk fantastisch als je het haalt!”“Mijn ziekte heeft mij een andere visie op het leven gegeven. Twee maanden voordat ik ziek werd overleed mijn partner Henk aan kanker. Hij zei altijd ‘Ik ga geen dag meer laten verpesten’. Dat snap ik nu zo goed. Positiviteit geeft kracht! En andere mensen meenemen in deze stroom voelt goed en stimuleert!”